Paul Vis

Paul Vis

Heren Quintus winnen derby tegen Hercules

De handballers van Quintus hebben in de eredivisie een 32-26 zege geboekt op het Haagse WHC-Hercules. Daarmee blijft de ploeg in het spoor van koploper Houten.

De zege was bovendien een revanche op de heenwedstrijd in Den Haag. Met 31-24 gingen de punten toen naar WHC-Hercules.

In Kwintsheul stond het na vijf minuten al 4-1 voor Quintus. Na ruim een kwartier spelen stond het 10-6 en leek er weinig aan de hand. Dat bleek echter het startsein voor een offensief van de gasten, die terugkwamen tot 11-11 en het zo weer spannend maakten. Bij rust was de score gelijk: 17-17.

In de tweede helft bleef het verschil iets meer dan tien minuten minimaal. Daarna liep Quintus toch weer uit (van 21-21 naar 21-24). Met nog iets minder dan tien minuten te gaan was de score zelfs opgelopen naar 29-23. WHC-Hercules deed nog wel iets terug, maar kwam niet meer in de buurt van de zege.

Door de nederlaag van Hellas hoeft Quintus de tweede plek niet langer te delen. De achterstand op koploper Houten is nog altijd twee punten.