Archief
Thierry Schut

Extra vrijwilligers helpen met energie besparen

Vanaf 1 maart kunnen inwoners uit Westland ook bij Vitis Welzijn terecht voor hulp bij energie besparen. 26 vrijwilligers hebben namelijk met succes een energiecursus afgerond.

De vrijwilligers komen van de Buurt Informatiepunten, Formulierenbrigade, Thuisadministratie en Klussendienst van Vitis Welzijn. Tijdens hun opleiding kwamen onder andere verschillende manieren om energie te besparen en welke producten daarvoor geschikt zijn aan bod. Hierdoor kunnen de vrijwilligers inwoners adviseren over energie besparen. Bijvoorbeeld door het gebruik van kleine maatregelen en het veranderen van het eigen gedrag.

Waar kun je terecht?

Er zijn in Westland tien energiecoaches beschikbaar voor een woningscan of technisch advies voor eigenaren van een koopwoning. De coaches zijn te vinden op westlandwoontduurzaam.nl. Inwoners kunnen ook bij het Regionaal Energieloket op regionaalenergieloket.nl/Westland zelf informatie opzoeken. Samen met de 26 vrijwilligers van Vitis Welzijn, kunnen Westlanders dus op verschillende plekken energieadvies krijgen. Op de website van Vitis Welzijn staat een overzicht van alle Buurt Informatiepunten en diensten.