Archief
SignBiblio

SignBiblio

WVH waarschuwt huurders voor misleiding door leverancier zonnepanelen

Een commercieel installatiebedrijf heeft in Hoek van Holland folders verspreid met informatie over investeren in zonnepanelen. Woningbouwvereniging Hoek van Holland waarschuwt op haar website dat de informatie niet klopt. Het bedrijf heeft inmiddels gereageerd.

In een briefje bij de folder staat een verwijzing naar WVH. WVH heeft echter géén contact gelegd met dit bedrijf en werkt er niet mee samen. Op de website geeft WVH aan dat zij wel afspraken met het bedrijf WoCoZon over zonnepanelen heeft. Als je woning geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen, ontvang je in de komende periode van WoCoZon een aanbod. Huurders mogen ook zelf zonnepanelen (laten) plaatsen, als een Zelf Aangebrachte Voorziening. Daarvoor gelden voorwaarden.

Reactie

De WOS heeft het bedrijf om een reactie gevraagd. "Er is door een te enthousiaste vertegenwoordiger buitendienst een briefje vastgeniet aan onze standaardflyer. Eigenlijk had er moeten staan dat wij een zonnepanelen-installatie kunnen verzorgen voor huurders van Woningbouwvereniging Hoek van Holland. Wij hebben geen samenwerking met WVH, maar hebben wel al eerder zonnepanelen geïnstalleerd voor huurders van de woningbouwvereniging. Deze huurders hadden namelijk toestemming om zelf zonnepanelen aan te laten brengen op hun huurwoning. Het was niet onze bedoeling te laten lijken dat wij een samenwerking hebben met WVH. Onze excuses dat de tekst op het briefje dit wel liet blijken. Wij hebben contact gehad met WVH om duidelijkheid te geven en excuses aan te bieden."