Archief
JBMedia

JBMedia

Drie jaar cel in voor schietincident Hoekse Hillweg

De rechtbank in Rotterdam heeft een 33-jarige Hoekenees veroordeeld tot drie jaar cel, omdat hij in de nacht na Hemelvaartsdag 2022 met een pistool een man in zijn bovenbeen heeft geschoten.

Het incident vond plaats op de Hoekse Hillweg in Hoek van Holland. Het slachtoffer kwam daar omstreeks 00.45 uur met de auto aan, nadat hij in Rotterdam een voetbalwedstrijd had gekeken. Volgens de andere inzittenden van de auto kwamen ze daar de 33-jarige Hoekenees tegen. Hij zou daar ruzie hebben gemaakt met iemand in een andere auto.

De man probeerde vervolgens de auto van het slachtoffer in te komen. Toen hij dat deed, bleek hij ook een pistool in zijn handen te hebben. Voor de inzittenden van de auto was dat het moment om het voertuig zo snel mogelijk te verlaten. Buiten de auto werd er geschoten. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn linker bovenbeen. Direct daarna zijn de andere betrokkenen bovenop de schutter gesprongen, waarbij zij hem meermaals hebben geslagen om hem uit te schakelen.

Geen herinnering

De verdachte zelf zegt geen herinneringen aan het voorval te hebben en dat dit komt door de klappen die hij heeft gekregen. De rechter schrijft daarover: "De rechtbank vindt het zorgwekkend dat de verdachte - die weliswaar stelt geen herinnering aan het gebeuren te hebben - weinig kritisch lijkt te kijken naar zijn vreemde gedrag die avond, dat niet alleen door de aangevers maar ook door anderen voorafgaand aan de ontmoeting is waargenomen en daarbij kennelijk geen vraagtekens plaatst hoe dit zo heeft kunnen gebeuren. Door zijn geheugenverlies geheel en al te wijten aan de klappen die hij heeft gekregen, lijkt de verdachte dit vraagstuk uit de weg te gaan."

De rechtbank veroordeelt de man voor poging tot doodslag en daarvoor moet hij drie jaar de cel in. Bovendien is hij diverse betrokkenen een schadevergoeding verschuldigd. Het slachtoffer krijgt ruim 13.500 euro.