Archief
Regio 15

Regio 15

Brand maakt aula en kantine ISW Sweelincklaan onbruikbaar

De leerlingen van ISW Sweelincklaan in 's-Gravenzande kunnen naar verwachting komende maandag gewoon weer naar school, maar de aula en de kantine zijn voorlopig niet beschikbaar.

Woensdagmiddag is er bij het uitvoeren van werkzaamheden brand ontstaan aan het dak van de school. Om bij de vuurhaard te komen, heeft de brandweer een gat gemaakt aan de zijkant.

"We zijn dankbaar dat er geen sprake is van persoonlijk letsel. Helaas heeft de aula, die net juist zo mooi was opgeknapt, door de brand, rookontwikkeling en het blussen veel schade opgelopen. Wel lijkt het er gelukkig op dat het onderwijsproces aanstaande maandag 6 maart gewoon door kan gaan", aldus Anja van Rhijn, locatiedirecteur van ISW Sweelincklaan.

Direct na het blussen van de brand is gestart met het regendicht maken van het gehavende dak van de school. Daarna begint het opruimen en schoonmaken. Naar verwachting is de school na de krokusvakantie weer open, alleen is er geen mogelijkheid tot het gebruiken van de aula en de kantine. Leerlingen hebben voorlopig op andere plekken in de school hun pauzemomenten.