Archief
Taalschool Westland

Taalschool Westland

Schakelklas heet nu Taalschool Westland

Schakelklas Westland in Monster, een school voor kinderen die nog maar kort in Nederland zijn, verandert van naam. Vanaf nu heet de school Taalschool Westland - school voor nieuwkomers.

De school is vooral bedoeld voor vluchtelingen van 4 tot en met 13. Ze leren er de Nederlandse taal, zodat ze na ongeveer een jaar tijd naar een 'gewone' basisschool kunnen.

"Kijkend naar de schoolontwikkeling en het huidige leerlingenaantal vinden wij de naam Schakelklas niet meer passend. Dat geldt ook voor de onduidelijkheid die het bij ouders geeft wanneer ze onze schoolnaam geeft", zo is de verklaring.

Oekraïners

Taalschool Westland heeft momenteel dertien groepen verdeeld over twee locaties (Monster en De Lier) en meer dan 200 leerlingen. Vooral door de toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne is de school de afgelopen tijd flink gegroeid. Een jaar geleden had de school nog 40 leerlingen in drie groepen. Ook is het personeel toegenomen: van negen naar veertig.

Ook elders in het land stromen de schakelklassen vol en is in sommige gevallen zelfs een leerlingenstop ingesteld. Dit is in Westland nog niet het geval, zegt directeur Huib van Koeveringe. "We zitten bijna helemaal vol. Gelukkig hebben we tot nog toe alle leerlingen een plek kunnen geven en hebben we nog niet hoeven werken met een wachtlijst. Het is een grote belasting voor de leerkrachten, maar we staan nog steeds overeind! Dat al deze leerlingen met plezier naar school kunnen gaan, geeft heel veel voldoening."

Locaties

Taalschool Westland is gevestigd aan de Hazelaarstraat 46 in Monster (hoofdlocatie) en het Achterlaantje 8 in De Lier. De school is in 2016 opgericht.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland