Archief
WOS | Jan Cammeraat

Herdenkingsmonument voor ongekroonde koning Hoekse strand

Ter nagedachtenis aan ondernemer en projectontwikkelaar Jacko Roest is bij het Hoekse strand een herdenkingsmonument neergezet. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft het onlangs in besloten kring onthuld.

Roest is bij het grote publiek bekend als voorzitter van de strandondernemers in Hoek van Holland. Hij was nauw betrokken bij de realisatie van de vakantiewoningen op het Hoekse strand. Verder nam hij deel aan gesprekken met Rotterdam over de Hoekse Lijn. In die gesprekken behartigde hij de belangen van Hoekse ondernemers.

Het monument staat dichtbij de vakantiehuisjes op strand. "Het herdenkingsmonument voor Jacko Roest is een eerbetoon aan het werk dat hij voor Hoekse strandondernemers heeft gedaan", aldus de beheerder van Roompot, Brenda Tholens. Aboutaleb had volgens Tholens een persoonlijke band met Roest.

Herdenkingsmonument

Het herdenkingsmonument is een van De Hoekse vogels uit de serie beelden die door heel Hoek van Holland zijn geplaatst. De vogels hebben verschillende eigenaren. De Hoekse vogel die als herdenkingsmonument is onthuld, is bezit van Bureau Strandzaken en was tijdens de bouw van de Metro aan Zee opgeslagen bij Roompot Beach Villa's.

Jacko Roest is op 31 december 2020 op 44-jarige leeftijd overleden.

Op de gedenkplaat

Zijn missie was om van Hoek van Holland
de mooiste badplaats van Nederland te maken.
Met grote vakkundigheid en toewijding heeft
hij een enorme bijdrage geleverd
aan de ontwikkeling van ons strand.

Zijn lach aanstekelijk,
zijn energie tomeloos en zijn ideeën oneindig.
De ongekroonde koning van het strand.

Ter herinnering aan Jacko Roest
† 31 december 2020

Categorieen:
Nieuws Hoek van Holland