Archief

Vakbonden bereiden acties voor bij bloemenveiling

Er dreigen acties bij bloemenveiling Royal FloraHolland nu de onderhandelingen over een nieuwe cao op niets zijn uitgelopen. De leden van vakbonden CNV en FNV gaan het werk mogelijk neerleggen.

Royal FloraHolland biedt werknemers een salarisstijging van 100 euro bruto per maand per 1 januari en per 1 maart zouden zij er nog eens 3 procent bij krijgen. Maar de bonden vinden dat te weinig. Zij willen dat de salarissen meestijgen met de inflatie. Het stuit de medewerkers verder tegen de borst dat het bedrijf hen geen toeslag wil geven voor het werken in de kou en weigert om het sociaal plan te verlengen dat 31 december is verlopen. Ook willen de werknemers een goede regeling om eerder te stoppen met werken en minstens 21 cent per kilometer reiskostenvergoeding.

CNV stelt Royal FloraHolland een ultimatum. Daarin krijgt de bloemenveiling een laatste mogelijkheid om in te gaan op de gestelde eisen. Als de directie dat naast zich neerlegt, volgen acties. Een grote meerderheid van de leden van zowel CNV als FNV zegt in actie te willen komen.