Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Taakstraf voor steekincident na verkeersruzie

De 22-jarige man uit Hoek van Holland die in mei 2021 bij een verkeersruzie een Maassluizer boven zijn oog stak, hoeft niet meer terug de cel in. Wel krijgt hij een taakstraf van 200 uur.

Het slachtoffer reed in de late middag van 26 mei 2021 op de A20, toen hij de Hoekenees met hoge snelheid andere auto's zag afsnijden en over de weg zag slingeren. "Daarna leek de verdachte het slachtoffer met zijn rijgedrag te willen provoceren, maar het slachtoffer wilde hier niet op ingaan", zo staat in het verslag van de rechtbank. Uiteindelijk is het slachtoffer op de Maasdijk, nabij de Schenkeldijk in Maassluis, klemgereden. De Hoekenees stapte uit, opende het portier van de Maassluizer en stak hem met een mes boven zijn linkeroog.

De rechter spreekt over 'een zeer ernstig strafbaar feit, waarmee de verdachte op grove wijze inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer'. Desondanks komt hij tot een lagere straf dan de officier van justitie, die twee weken eerder een jaar cel eiste. "De rechtbank weegt daarbij mee de jonge leeftijd van de verdachte, het feit dat hij een eigen woning en een vaste baan heeft en dat hij sinds de pleegdatum niet meer in aanraking met politie en justitie is geweest."

Er wordt een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd, die gelijk is aan het voorarrest. Daardoor hoeft de man niet meer terug de gevangenis in. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van één maand, met een proeftijd van twee jaar. Bovendien moet hij 200 uur taakstraf uitvoeren en een schadevergoeding van ruim 5.000 euro betalen aan het slachtoffer.