Archief

Historische vereniging wil geen multifunctioneel speelveld in Hofpark

De Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul is in het geweer gekomen tegen de aanleg van een multifunctioneel speelveld in het Hofpark in Wateringen.

"Wij zijn ons rot geschrokken van het plan van de gemeente om een groot multicourt aan te leggen in het Hofpark. Het zou het opknappen zijn van een speelweitje. We hebben een zienswijze verstuurd aan het college en aan de gemeenteraad", meldt voorzitter Chris Batist van de vereniging.

Rijksdienst akkoord

Afgelopen maand is gebleken dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed haar goedkeuring geeft aan het besluit dat in 2021 door de Westlandse gemeenteraad is genomen. "Laat het Hofpark alstublieft het rustige Hofpark blijven. Bega geen historische blunders! Leg hier géén 'Multicourt' aan met 100 vierkante meter kunstgras, hekken van 8,8 meter breed en 3,825 meter hoog!", betoogt de vereniging in haar zienswijze.

Over de gang van zaken in de gemeenteraad wordt in het uitvoerige document gesteld: "Het voorliggende ontwerpbesluit blijkt uitgewerkt te zijn op basis van een amendement genomen op 13 april 2021 zonder enige raadpleging van de burgers van Wateringen, omwonenden van het Hofpark en culturele verenigingen zoals de onze. En ook na dit amendement is er op geen enkele wijze raadpleging of overleg geweest. Elke vorm van participatie heeft ontbroken!"

Doorn in het oog

Al heel wat jaren was de slechte staat van het voetbalveldje voor velen een doorn in het oog. Eind mei 2019 adviseerde de Westlandse Jongerenraad om het veldje te vervangen door een zogeheten Cruyff Court.

Om deze speelplek in de toekomst intensief en onder alle weersomstandigheden te kunnen gebruiken zal de grond worden opgehoogd met kunstgras, zo besloot de gemeenteraad in 2021. Er werd hiervoor 150.000 euro uit het Leefomgevingsfonds gereserveerd.