Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Proefslapen in een splinternieuw Van der Valk: 'Kers op de taart'

Het nieuwe Van der Valk hotel langs de A4 in Den Hoorn opende deze week de deuren. De voorafgaande nacht was het tijd voor de proefslapers om het hotel in te wijden.

In de vroege ochtend zitten meerdere stelletjes rustig te ontbijten in een spiksplinternieuw en helemaal leeg Van der Valk hotel. Zij zijn de mensen die in aanmerking kwamen om een nachtje te proefslapen. "Ik zag een artikel in de krant staan en dacht: Ik reageer gewoon. En dat we dan nog uitgekozen worden ook, is echt de kers op de taart", vertelt een man met een vol ontbijtbordje in zijn handen. Hij is samen met zijn vrouw uitgenodigd. "Wij wonen hier nog geen kilometer vandaan, en we hebben de bouw van A tot Z meegekregen. Het is wel heel leuk als we dan ook nog hier mogen komen slapen."

Een ander stel is al bijna klaar met ontbijten. Ze zijn helemaal vanuit Den Helder uitgenodigd in Den Hoorn om het hotel te testen. "Ik zag de advertentie voor proefslapen op Facebook staan. Laat die prijs maar naar Den Helder komen, zei ik. En ja hoor, hij kwam nog naar Den Helder ook", lacht de man. Hij vindt zichzelf ook de perfecte kandidaat om te proefslapen. "Ze noemen mij ook wel Bert van der Valk, omdat ik zo vaak in de Van der Valk hotels overnacht, maar dit was echt een mooie ervaring."

Midden-Delfland

Het hotel ligt officieel in Den Hoorn, toch heet het 'Hotel Delft A4'. Directeur Magchelina van der Valk legt uit hoe dat komt. "We hebben al een hotel in Hoorn, en er ligt ook een dorp op Texel wat Den Hoorn heet. Om verwarring te voorkomen, hebben we gekozen voor de dichtstbijzijnde grote stad, Delft dus."

Het hotel ligt tussen meerdere steden en natuurgebieden in. "Als je zin hebt in een historisch dagje, is Delft om de hoek", vertelt Van der Valk. "En het hotel ligt naast Midden-Delfland, en ik vind dat eigenlijk de verrassing van de Randstad, een prachtig natuurgebied tussen de grote steden."