Archief
WOS

WOS

Buschauffeurs gaan donderdag en vrijdag staken

Buschauffeurs in het streekvervoer leggen donderdag en vrijdag het werk neer. Volgens de vakbond FNV konden de werkgevers en de werknemers na overleg dinsdagnacht niet tot een akkoord komen.

Het betekent dat EBS, het vervoersbedrijf dat in onze regio actief is, gaat staken. Dat betekent dat er donderdag en vrijdag vrijwel geen bussen gaan rijden. Ook een deel van de bussen van de RET zullen niet rijden. Het is overigens onzeker hoeveel buschauffeurs echt gaan staken: in september en oktober vorig jaar viel de helft van de bussen uit bij een aangekondigde staking.

Onzeker

Volgens een woordvoerder van EBS is het moeilijk te bepalen hoe groot de impact zal zijn van de staking. "Dat komt doordat de chauffeurs zich morgenochtend pas melden als staker, we weten pas kort van te voren wie wel en niet gaan rijden", legt het vervoersbedrijf uit. "Dat zorgt ervoor dat wij morgenochtend de dienstregelingen aan kunnen passen en dat dan ook pas de impact duidelijk zal zijn. Een voorspelling is wat dat betreft onmogelijk te maken."

Thuisblijven

EBS adviseert reizigers om zo veel mogelijk thuis te werken, of om te zorgen voor alternatief vervoer. "We kunnen namelijk niet garanderen dat alle bussen gaan rijden. Zorg er dus voor dat je kort voor vertrekt de reisplanner checkt."