Archief

Nieuwe uitbaters moeten 'verpaupering' Hoekse horeca tegengaan

Hoek van Holland moet de komende jaren uitgroeien tot een vierseizoenenbadplaats met volop ruimte voor de meest uiteenlopende horecabedrijven. In de praktijk lijkt het omgekeerde te gebeuren.

Langs de Koningin Emma Boulevard en de Badweg hebben de afgelopen periode veel horecabedrijven hun deuren moeten sluiten. Hoekenezen Joey en Remco de Waard brengen daar verandering in. Zij startten met kerst hun nieuwe restaurant De Jongens.

"Wij hebben een laagdrempelig concept; een soort huiskamer-plus. Als je binnenkomt voel je de warmte en gezelligheid", zegt Joey de Waard over zijn restaurant.

Trekpleister

De gemeente Rotterdam heeft de ambitie om van Hoek van Holland een toeristische trekpleister te maken. Daar hoort een groeiend aantal horecabedrijven bij. Aan de Badweg en de Koningin Emma Boulevard stopt echter het ene na de andere horecabedrijf.

De Waard: "Ik vind het enorm jammer voor Hoek van Holland. Het is een dorp in ontwikkeling. Het zijn rare tijden geweest voor horecabedrijven, waarbij er minder inkomsten waren en de kosten zijn blijven doorlopen. Ik zie dat er nu een nieuwe aanwas van uitbaters is. Er zijn veel nieuwe plannen. Maar er zijn ook horecabedrijven die stilstaan en in mijn optiek staan te verpauperen."

Het vispaleis is alleen nog maar in het weekend open. WOS