Archief

Lierse jeugdsportmarathon terug van weggeweest

Het is kerstvakantie en in De Lier is het dan weer tijd voor de jeugdsportmarathon. Teams van verschillende basisscholen strijden tegen elkaar met verschillende sporten. De organisatie stopte er voor corona weliswaar mee, maar een nieuwe groep is inmiddels opgestaan om het evenement te leiden.

Tijdens de sportmarathon laten meerdere verenigingen de scholieren kennismaken met hun sport. Jaco Lemckert vormt samen met zijn vriendengroep de organisatie. "Wij lijmen alle sporten aan elkaar en zorgen dat alles op rolletjes loopt", vertelt hij. De vorige organisatie stopte vlak voor corona met het regelen van de sportmarathon, die al zeker 25 jaar een begrip is in De Lier volgens Lemckert: "Dat mag niet verloren gaan, vonden wij."

Tijdens deze tweedaagse sportmarathon strijden scholieren met verschillende sporten tegen elkaar. "We hebben voetbal, atletiek, korfbal, handbal, waterpolo, noem het allemaal maar op", zegt Lemckert. Hij ziet dat er weer enthousiast wordt gereageerd op het evenement: "We zien veel vrolijke kinderen die lekker sporten en ook ouders die daar weer gelukkig van worden. Dus het is eigenlijk een groot feest twee dagen lang."