Archief
John de Kom

John de Kom

Zege Tessa de Kom bij Glory-debuut

Kickbokser Tessa de Kom uit Maassluis heeft zichzelf op eerste kerstdag kunnen belonen met een prachtig kerstcadeau.

In Tokio vocht De Kom zondag de grootste partij uit haar carrière tegen de nummer tien van de wereld: Manazo Kobayashi. Met een knockdown in de eerste ronde kon ze haar eerste gevecht op Japanse bodem met een zege bekronen. Dat meldt mediapartner Rijnmond.

De Kom en Manazo Kobayashi mochten het Glory Rivals 4-evenement openen in de Ryogoku Sumo Arena. Voor de Enfusion-wereldkampioene was het haar allereerste grote wedstrijd ver van huis.

De Kom begint het gevecht sterk

De wereldkampioene kickboksen uit Maassluis begon haar gevecht tegen Kobayashi sterk. ''Ik ging gelijk in mijn vooruit, waardoor ik Kobayashi naar achter forceerde. Aan het eind van deze ronde counterde ik een linker trap met een harde rechtse directe, waardoor Kobayashi acht tellen nodig had om te herstellen.''

Kobayashi koos vanwege de knockdown ervoor de laatste twee rondes feller te vechten. ''Ze kwam flink naar voren. Ik bleef gewoon rustig en anticipeerde hierop. Ik ging meer achteruit, maar bleef goed doorwerken waardoor Kobayashi het niet lukte om mij goed te raken.'' Hierdoor pakte ze nog meer punten en koos de jury unaniem voor De Kom als winnaar van het gevecht.

Toekomst ziet er rooskleurig uit

Door de overwinning verwacht vader John de Kom dat zijn dochter in de toekomst vaker uitgenodigd gaat worden om in Japan te vechten. ''In Japan is de vechtsport heel groot en zijn er veel tegenstanders in de gewichtsklasse van Tessa. Dit gaat heel veel positieve invloed hebben op haar toekomst."

De Maassluise zelf hoopt zelf dat ze na deze overwinning meer sponsoren vindt. Hierdoor kunnen haar trainingen beter betaald worden en kan ze stoppen met werken. ''Dan kan ik naast school volledig focussen op de sport én daardoor nog beter worden."

Bekijk de reportage die de WOS eerder maakte met Tessa de Kom:

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis