Archief
WOS

Verkoop vuurtonnen erg populair: 'Gezellig en weinig rotzooi'

Wat begon als experiment, groeide al snel uit tot een echte handel. Rick de Voeght verkoopt vuurtonnen tijdens de oud & nieuw periode.

Het begon allemaal als iets kleins. De Voeght had nog een paar oude tonnen op zolder staan. "En ik vroeg me af of daar een markt voor zou zijn. We zagen al snel dat er veel animo voor was, en toen zijn we ze gaan sparen", legt De Voeght uit.

Sindsdien is de jonge Westlander zijn handel steeds verder gaan uitbreiden. "We zorgden ervoor dat we steeds meer tonnen hadden en we zijn er ook een bezorgservice bij begonnen", aldus De Voeght. Er is ondertussen ook een website gemaakt voor het bedrijfje.

Ermee opgegroeid

Toen De Voeght nog maar een kleine jongen was, maakte hij al vreugdenvuren in vuurtonnen. "Toen we klein waren sneden we altijd de kop van een grote CV-ketel af, daar maakten we dan een vuurtje in", vertelt hij met een lach op zijn gezicht.

Tijdens de coronacrisis, toen er weinig vuurwerk verkocht mocht worden, begon de handel in vuurtonnen echt te lopen. "Daarvoor verkochten we altijd ongeveer hetzelfde aantal tonnen. Tijdens corona merkte we dat men, omdat mensen veel thuis moesten blijven, andere oplossingen ging zoeken om toch naar buiten te kunnen. De vuurton was daar een perfecte oplossing voor", legt De Voeght uit.

Ophaalservice

"Het mooie aan een vuurton is dat je het toch gezellig kunt maken, zonder al te veel rotzooi te maken", vertelt De Voeght. De gemeente Westland heeft ook een speciale ophaalservice voor de gebruikte vuurtonnen. Je kunt in het nieuwe jaar via de website je vuurton laten ophalen door de gemeente.