Archief
WOS

Anouck gooide het roer om: 'De werkdruk lag te hoog, nu zie ik alleen maar blije mensen'

Anouck van Schie uit Naaldwijk werkte in de reclassering, maar besloot in 2015 om het roer helemaal om te gooien. Ze maakte van haar hobby haar werk en begon stoffenwinkel Ansje. In haar winkel verkoopt ze duurzame stoffen, maar geeft ze ook naailes.

Van Schie hoefde eigenlijk te wennen aan haar nieuwe werk, omdat de groei van haar bedrijf zo geleidelijk ging. Toch merkt ze zeker verschil met haar baan bij de reclassering, waar ze de werkdruk erg hoog vond. "Het verschil tussen mijn oude werk en het runnen van een winkel is dat ik nu alleen nog maar blije mensen zie. Ik had wel verwacht dat ik het in de winkel rustiger zou hebben dan bij de reclassering, maar dat valt toch tegen. Een eigen bedrijf hebben is eigenlijk dag en nacht aan staan."

De naaister heeft ook advies voor iedereen die net zoals zij een carrièreswitch wil maken: "Mensen zeggen altijd dat je een bedrijfsplan moet opstellen en dat je alles eerst uit moet schrijven. Ik heb dat allemaal niet gedaan; ik ben gewoon begonnen. Ik denk dat je het vooral heel leuk moet vinden, dan komt het goed."