Archief
Monsterse Reddingsbrigade

Monsterse Reddingsbrigade

Weer Nieuwjaarsduiken in Monster en 's-Gravenzande

Na twee jaar is het weer mogelijk het nieuwe jaar met een frisse duik te beginnen.

De Monsterse Reddingsbrigade houdt op zondag 1 januari de 54ste Westlandse Nieuwjaarsduik. Dat gebeurt tussen strandopgangen Molenslag in Monster en Karel Doormanweg in Ter Heijde, het startschot klinkt om 14.00 uur. Op datzelfde tijdstip stuurt de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade op slag Beukel (einde Strandweg) de deelnemers aan de traditionele Nieuwjaarsduik Westland het water in.

De beide reddingsbrigades zijn blij dat de duiken na twee jaar afwezigheid door de coronamaatregelen weer gehouden kunnen worden. In Monster is de Nieuwjaarsduik aan de 54ste editie toe, in 's-Gravenzande wordt de duik sinds 1983 georganiseerd. Na afloop staat voor de deelnemers weer de gebruikelijke warme chocolademelk klaar.

Ook dit keer wordt in Monster een goed doel aan de duik gekoppeld. Dat is de Stichting Surfivor, die zich inzet voor veteranen en personeel met geüniformeerde beroepen (politie, brandweer, ambulance), die kampen met Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Door surftherapie probeert de stichting deze mensen te helpen de negatieve spiraal te doorbreken. Voorafgaand aan de duik wordt er door collectanten van Surfivor geld ingezameld.