Instagram KV Vriendenschaar

Winst Valto en Ondo in laatste wedstrijd 2022

De korfballers van Valto blijven ook in de zaalcompetitie winnen. In het afsluitende duel van 2022, uit tegen Vriendenschaar werd het 21-27.

De wedstrijd in Hardinxveld-Giessendam begon gelijkopgaand en de thuisploeg stond nog even met 5-4 voor. Daarna liep koploper Valto uit naar 7-10 en een ruststand van 10-12. Het verschil bleef in de tweede helft nog enige tijd nipt. Met nog tien minuten te gaan was de stand 17-20. In het slot liepen de gasten uit De Lier echter uit naar een marge van zes.

Door de overwinning blijft Valto aan kop in de overgangsklasse. Net als Die Haghe hebben de Westlanders 8 punten uit vier wedstrijden. Daarachter hebben twee ploegen 4 punten en nog eens twee 3 punten. Op 14 januari speelt Valto weer, dan thuis tegen de nummer 3 Tilburg. Een week later komt Die Haghe naar De Lier.

Ondo wint in slotseconden

Streekgenoot Ondo maakte er in 's-Gravenzande tegen Weidevogels een ware thriller van. Na een ruststand van 13-16, kwam Ondo in de tweede helft met nog zo'n twaalf minuten te gaan weer op gelijke hoogte (19-19). Via 20-22, werd het 23-23 gelijk en leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling. Pas in de laatste paar seconden werd de overwinning binnengesleept: 23-24.

Door de overwinning staat Ondo nu met 7 punten uit vier wedstrijden op de tweede plek achter koploper Excelsior (8 punten). De Delftenaren zijn ook de eerstvolgende tegenstander na de winterstop.