Archief
Paul Vis

Nipte zege dames Quintus, gelijkspel heren in Houten

De handbalsters van Quintus hebben een moeizame eerste helft van het seizoen afgesloten met een nipte zege op DSVD. In Kwintsheul werd het 24-22.

De twee ploegen staan in het rechterrijtje van de eredivisie. Vooraf was het verschil slechts twee punten. Daarmee was een overwinning meer dan welkom.

De thuisploeg had al snel een voorsprong te pakken. Na zo'n tien minuten was de stand 6-4. Quintus bleef ook in het restant van de eerste helft aan de leiding. Bij rust was de stand 14-8. De zege kwam ook in de tweede helft nimmer in gevaar. De Heulsen liepen al snel uit naar 16-9, voordat DSVD het verschil weer terugbracht naar vier doelpunten. In de slotfase slonk de voorsprong nog wel van 23-16 naar de eindstand van 24-22.

Nederlaag Velo

Streekgenoot Velo kent een sterk debuut op het hoogste niveau, maar de Wateringsen konden dat uit bij SEW - een van de topploegen dit seizoen - niet belonen met een zege. In het Westfriese Nibbixwoud kon Velo lang mee en stond het bij rust slechts 17-16. Ook in de tweede helft bleef de marge beperkt, de eindstand was 31-28.

Heren Quintus gelijk in Houten

De heren van Quintus blijven in de eredivisie meedoen om de bovenste plaatsen. Zaterdagavond eindigde de uitwedstrijd tegen Houten - een andere titelkandidaat - in 30-30. Beide ploegen hebben nu 23 punten uit veertien wedstrijden. Het verschil met koplopers Hellas en BFC is slechts één punt.

Westlandia wint derby hoofdklasse

In Naaldwijk stonden hoofdklassers WPK/Westlandia en Dios uit Den Hoorn tegenover elkaar. Beide ploegen degradeerden afgelopen zomer uit de tweede divisie en strijden nu om promotie. De wedstrijd eindigde in een nipte overwinning voor de thuisploeg: 24-23. Daarmee gaat Westlandia als nummer 1 de winter in. Dios volgt op plek 4.

Alle uitslagen

Heren
Eredivisie
19:00 The Dome /Handbal Houten - HV Quintus 30-30

Eerste divisie
Handbal Houten 2 - HV Quintus 2 37-30

Hoofdklasse
WPK/Westlandia - Dios 24-23

Dames
Eredivisie
19:00 Westfriesland/SEW - Venéco/Velo 31-28
HV Quintus - Boer'n Trots Kaas/DSVD 24-22

Eerste divisie
HV Quintus 2 - Westsite 24-28

Tweede divisie
WPK/Westlandia - Ventura 25-21
Quintus 3 - Herpertz/Bevo 29-21 wedstrijd werd afgelopen donderdag al gespeeld

Hoofdklasse
Gemini (Z) - WPK/Westlandia 2 24-25
Heerle - Verburch 31-19 wedstrijd werd afgelopen dinsdag al gespeeld