Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 50: Relayzilver Huisman bij wereldbeker

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Shorttrack - Kay Huisman uit Monster heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Almaty (Kazachstan) met het Nederlandse team zilver behaald op de aflossing. Het goud ging naar Canada. Voor de 25-jarige Huisman is het zijn eerste medaille op wereldbekerniveau.

Darts - Dirk van Duijvenbode kent zijn tegenstander in de tweede ronde van het WK. De 's-Gravenzander neemt het op tegen Karel Sedlacek. De Tsjech won zondag zijn eersterondepartij. De wedstrijd tussen Van Duijvenbode en Sedlacek staat donderdag op het programma.

Paardensport - Bram Chardon heeft bij de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Londen het zilver veroverd. De menner uit Den Hoorn werd tweede achter Boyd Exell. Omdat de Australiër met een wildcard meedeed, gaan de wereldbekerpunten echter naar Chardon. De Midden-Delflander reed een sterke drive-off en finishte in 142,05 seconden. Maar met 8 strafpunten, en een totale tijd van 150,05 seconden, was het niet genoeg om Exell te verslaan

Zaterdag

Voetbal - Bart Schenkeveld speelt ook de komende jaren voor Panathinaikos. De 31-jarige verdediger uit Den Hoorn heeft zijn contract bij de Griekse club verlengd tot medio 2025. Schenkeveld staat sinds 2019 onder contract bij de huidige koploper van de Super League. Daarvoor speelde hij in Australië bij Melbourne City.

Vrijdag

Schaatsen - Niels d'Huy uit Monster is donderdagavond tweede geworden tijdens de eerste kortebaanwedstrijd op natuurijs in het Friese Nijelamer. De winst ging naar Johan Talsma uit Hallum. Het ging om afvalraces over een afstand van 160 meter.

Voetbal - Wateringer Lance Duijvestijn ontbreekt deze vrijdagavond in het team van Almere City FC in de uitwedstrijd tegen NAC. Duijvestijn heeft afgelopen zondag een breukje in zijn voet opgelopen en is daardoor ook de komende weken uitgeschakeld.

Voetbal - SC Monster ontving donderdagavond FC 's-Gravenzande in de strijd om de Flynth Westland Cup. De bezoekers wonnen met 0-3. Voor 'de FC' scoorden Casper Zwaanswijk, Sil van Ooijen en Angelo Zwirs.

Donderdag

Voetbal - Harry Akkermans zal ook in het seizoen 2023/2024 voor de eerste selectiegroep van VV Naaldwijk staan. Het wordt voor Akkermans de vierde jaargang bij Naaldwijk. Begin januari reist de selectie naar Valencia om zich daar voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Zwemmen - Valerie van Roon uit Den Hoorn heeft brons gewonnen op het WK kortebaanzwemmen, op de 4 keer 50 meter vrije slag. Deze medaille behaalde ze samen met haar teamgenoten Kim Busch, Maaike de Waard en Kira Toussaint.

Woensdag

Voetbal - In de eerste ronde voor de Flynth Westland Cup heeft MVV'27 dinsdagavond een 5-2 overwinning geboekt op Westlandia-zaterdag. Voor de Maaslanders scoorden Dennis Louter, Cor Verboon Bouke Schippers, Michael Berrevoets en Wouter van Aphen. Namens Westlandia scoorden Dennis Verbeek en Yordi van Beek.
Komende donderdagavond is de volgende wedstrijd in de Flynth Westland Cup: SC Monster tegen FC 's-Gravenzande (aanvang 20.00 uur).

Voetbal - SV Den Hoorn en John Hage zullen ook in het seizoen 2023-2024 aan elkaar verbonden zijn. De club en de 39-jarige oefenmeester hebben besloten de samenwerking met een jaar te verlengen. Hage gaat dan zijn derde seizoen in bij SV Den Hoorn.

Dinsdag

Voetbal - Kevin van der Geest, die bezig is aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Velo, gaat nog zeker een jaar door. Na een positief advies van de spelersraad en een positieve evaluatie door de Technische Commissie, heeft ook Kevin aangegeven zijn verblijf in Wateringen graag te willen verlengen. "We willen structureel in de top 5 van de eerste klasse spelen", aldus Van der Geest.

Voetbal - Tristan Croes is de eerste aanwinst bij Excelsior Maassluis voor het komende seizoen. De 24-jarige centrale verdediger komt over van RKAVV uit Leidschendam. Croes tekent een overeenkomst voor één seizoen. "De combinatie van een op een zo hoog mogelijk niveau voetballen in combinatie met de gezelligheid die binnen de vereniging heerst, passen goed bij mij. Persoonlijk gezien hoop ik me zo snel mogelijk aan te passen binnen de groep en het niveau van de tweede divisie", aldus Tristan.

Tennis - Arantxa Rus is in ons land voor het derde jaar op rij gekozen als Tennisster van het Jaar. De speelster uit Monster staat met plaats 114 verreweg het hoogst genoteerd op de WTA-ranking. De in Spanje wonend en trainende Rus speelde dit seizoen 33 toernooien en boekte drie ITF-toernooizeges.

Maandag

Voetbal - Dennis van den Steen, die begin van dit seizoen aantrad als nieuwe hoofdcoach bij VV Maasdijk, blijft dat zeker nog een jaar. De verlenging is het afgelopen weekeinde bekendgemaakt. Het bestuur, de technische commissie en de begeleiding zijn zeer tevreden over de wijze waarop Van den Berg zich afgelopen maanden binnen de vereniging heeft gemanifesteerd. Op basis hiervan kijken de vereniging en de coach met vertrouwen naar de toekomst.