Archief
WOS

WOS

Gemeenten stemmen in met onderzoek mogelijkheden voor railverbinding

De gemeenten Westland, Maassluis en Den Haag stemmen in met een verdiepend onderzoek naar de mogelijkheden voor een hoogwaardig openbaar vervoersysteem. Hierbij wordt gedacht aan een railverbinding.

Volgens wethouder Pieter Varekamp is een verbeterde OV-verbinding essentieel voor de doorontwikkeling van de Greenport Horti Campus in het Floragebied. Er moet dan ook worden gekeken naar een nieuw, snel, betrouwbaar en vaak rijdend openbaar vervoer. "Westland is ook een werklocatie die goed bereikbaar moet zijn", aldus Varekamp.

Er werd al eerder onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het openbaar vervoer. Het onderzoek dat nu start is verdiepend en bouwt voort op het eerdere onderzoek. Er wordt in dit onderzoek specifiek gekeken naar de verbindingen tussen Den Haag, Naaldwijk en Rotterdam en Naaldwijk en Delft. Het einddoel van de gemeente een railverbinding tussen Den Haag en Rotterdam, via Naaldwijk en het Floragebied.

Een mogelijke invulling van dit plan is het aanleggen van een lightrail. Dat is een type railvervoer dat sneller rijdt dan een stadstram, maar een lagere capaciteit heeft dan een metro. Momenteel wordt onderzocht of de komst van een lightrail kan worden vervroegd.