Archief
Robert Vos

Robert Vos

Wasserij Smeele is hofleverancier

Wasserij Smeele in Maassluis mag zich de komende 25 jaar hofleverancier noemen.

Commissaris van de Koning Jaap Smit kwam naar de Industrieweg om bekend te maken dat koning Willem-Alexander heeft besloten dat predicaat aan de wasserij toe te kennen. Hij onthulde het bijbehorende wapenschild samen met burgemeester Edo Haan.

De wasserij begon tweehonderd jaar geleden als blekerij en groeide uit tot een wasserij voor hotels, zorginstellingen en andere organisaties, maar bedient ook particuliere klanten. Het bedrijf werkt regionaal, waarbij het verzorgingsgebied ruwweg wordt begrensd door Hoek van Holland, Delft, Dordrecht en Voorne-Putten. Inmiddels staat de zesde generatie van de familie Smeele aan het roer.

Het predicaat hofleverancier kan worden toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Het wordt sinds een herziening van het stelsel, dat in 1815 werd ingevoerd door koning Willem I, voor 25 jaar toegekend. Daarna kan verlenging worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis