Archief

Hoek van Holland beschuldigd van racisme

Afgelopen dinsdag vertrok de immer populaire goed heiligman na een geslaagd verjaardagsfeest weer naar Spanje. En dan wordt de organisatie ineens beschuldigd van racisme.

In de laatstgehouden gemeenteraadsvergadering van Rotterdam beschuldigde onder andere de fractie van GroenLinks Hoek van Holland van het overtreden van de regels over Zwarte Piet. De fractievoorzitter baseerde haar mening op slechts één enkele foto, een foto die donker en onscherp was.

Leden van de Hoekse dorpsraad waren 'not amused', zeker omdat zij zelf aanwezig waren bij de in- en uittocht en zagen dat de regels in acht werden genomen.

Ton van Anraad: "Ik heb Sinterklaas en zijn roetveegpieten, in mijn rol van plaatsvervangend voorzitter dorpsraad Hoek van Holland, mogen verwelkomen. Ik heb ook met diverse roetveegpieten een gesprek gevoerd over hoe kinderen in Hoek van Holland op hen reageerden. Gelukkig bleken ze, in dat opzicht, kleurenblind en is iedere Piet gelijk voor hen. Ook de ouders die ik sprak, waren heel genuanceerd. Kortom de roetveegpiet is nu ook in ons prachtige dorp Hoek van Holland geïntroduceerd. De beschuldigingen door verschillende partijen in de gemeenteraadsvergadering kwamen hard aan en zijn nergens op gebaseerd. Als dorpsraad gaan wij nu kijken hoe wij hier officieel op gaan reageren."