Archief
WOS

WOS

Voorbereidingen pumptrackbaan worden stopgezet

De voorbereidingen voor een pumptrackbaan op de hoek van de Rijnvaartweg en de Nieuw Vaart in 's-Gravenzande worden voorlopig stilgelegd.

Dat is woensdagavond afgesproken in de gemeenteraadsvergadering van Westland. De raad besprak een motie van Westland Verstandig, waarin is voorgesteld zo'n pumptrackbaan (een combinatie van een BMX-parcours en een skatepark) elders in de gemeente aan te leggen.

Binnen de nabijgelegen nieuwbouwwijk heerst al langere tijd verdeeldheid over de komst van zo'n baan. Aanvankelijk zou er op de hoek van de Rijnvaartweg uitsluitend een mini-bos komen, maar gaandeweg werd de heuvel mede bestemd als speelgelegenheid voor de jeugd van 7 tot 12 jaar. Volgens wethouder Michiel Ferwerda is er met ontwikkelaar ONW een uitvoerig participatieproces doorlopen en is de baan al besteld.

Ook in de gemeenteraad heerste verdeeldheid over de wenselijkheid van zo'n baan op deze Waelbos-locatie. Na een schorsing werd, op voorstel van Janice de Jong (CDA), afgesproken om dit onderwerp alsnog eerst in een commissievergadering te bespreken, vooral ook om meer duidelijkheid te krijgen over de (financiële) gevolgen van een koerswijziging.