Archief
WOS - Bart van der Helm

Bierwinkel Naaldwijk verhuist en wordt café: 'Westland snakt naar een proeflokaal'

De Bierwinkel is bijna niet meer weg te denken uit de Rembrandtstraat in Naaldwijk. Toch gaat het bedrijf daar weg, maar de eigenaren stoppen er niet mee. Ze verhuizen naar het Tramhuisje waar het een biercafé gaat worden.

Toen Elise en David de winkel begonnen hebben ze lang getwijfeld of ze niet tegelijkertijd een horecaonderneming zouden beginnen. Ze besloten het niet te doen vanwege de coronaregels en de hoge kosten. Maar ze wilden wèl een bierwinkel beginnen. "Wij hadden behoefte aan een speciaalbierwinkel in Westland, en we hadden ook het gevoel dat meer mensen daar behoefte aan hadden", vertelt David.

Toen de winkel er eenmaal zat bleek dat gevoel waar te zijn. "We kregen het al snel druk en daar kwamen ook veel vaste klanten bij kijken", gaat David verder. "In het begin waren de mensen wel nog wat terughoudend en kochten ze voornamelijk de bekende speciaalbieren uit België en Duitsland. Maar uiteindelijk komen de mensen ook voor de andere bieren.

Café

Al snel werd de winkel een verzamelplek voor liefhebbers van speciaalbier. "Op de vrijdag en zaterdag stond het hier vol met liefhebbers. We wisselden ideeën uit en proefden verschillende biertjes. Eigenlijk begon het af en toe al op een café te lijken", lacht David. De stap naar een volgend adres voor de Bierwinkel was dus eigenlijk al heel klein.

Niet lang geleden hoorde het stel via via dat het Tramhuisje vrij komt te staan. David en Elise hoefde er niet lang over na te denken. Volgens de eigenaren van de bierwinkel is het tijd: Er komt een speciaalbiercafé in het Westland.

Proeflokaal

De plannen zijn groot, het stel wil het Tramhuisje omtoveren tot een echt biercafé. "We gaan twaalf taps aan de muur hangen waar constant nieuwe, verschillende bieren op komen", vertelt Elise. "Daarnaast bieden we ook lunch en borrelhapjes aan, maar de hoofdmoot wordt natuurlijk bier. Een echt proeflokaal dus.

Elise en David begrijpen niet dat er nog geen proeflokaal was in Westland. "Ik begrijp niet dat Westland al die tijd zonder proeflokaal heeft gekund", lacht Elise. "Westland snakt naar een proeflokaal", voegt David daar nog aan toe. Als alles volgens planning verloopt, opent het nieuwe biercafé in februari zijn deuren.