Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 48: Winst Velo-badminton in kampioenspoule

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Badminton - In de eredivisie/kampioenschapspoule heeft Velo Badminton zaterdag thuis met 6-2 gewonnen tegen BC Drop Shot. Velo won het vrouwendubbel met Kelly van Buiten en Milou Lugters. Nick Fransman, Veda Diemel en Dion Rovers wonnen hun enkelpartijen. In het gemengd dubbel won Velo alle drie de partijen. Velo blijft tweede achter BC Duinwijck.

Rugby - Opnieuw verlies RC Hoek van Holland . De Hoekse rugbyers verloren hun zesde wedstrijd op rij. Ditmaal was RC Eemland met 14-24 te sterk in de thuiswedstrijd van de ploeg van trainer Glenn Vertongen. RC Hoek van Holland is hekkensluiter in de ereklasse van de heren.

Dinsdag

Shorttrack - Kay Huisman doet in het weekend van 9 tot en met 11 december mee aan de wereldbekerwedstrijd in Almaty (Kazachstan). De Monsternaar deed de afgelopen twee World Cups ook al mee namens het Nederlandse team.

Darts - Dirk van Duijvenbode kent zijn mogelijke tegenstander voor het komende WK. De 30-jarige 's-Gravenzander is vrijgeloot voor de eerste ronde. De Tsjech Karel Sedlacek en Australiër Raymond Smith moeten uitmaken wie in de tweede ronde tegenover de Westlander komt te staan.

Maandag

Tennis - Voor Arantxa Rus zit het WTA-toernooi in Andorra er na één wedstrijd alweer op. De 31-jarige speelster uit Monster verloor in de eerste ronde van de Zweedse Rebecca Peterson: 6-4 en 7-5.

Darts - Maik Kuivenhoven is zijn tourkaart van de PDC kwijtgeraakt. Die kaart is nodig om mee te mogen doen aan de grote toernooien van de dartsbond. Kuivenhoven had zich deze maandag moeten plaatsen voor het WK Darts, maar dat lukte niet tijdens het kwalificatietoernooi. Hij verloor met 6-2 van Nick Fullwell.

Tennis - Kiki Bertens treedt in dienst van tennisbond KNLTB. Ze gaat aan de slag als coach van de dames. Ze gaat wekelijks trainen met een groep op het NTC in Amstelveen, bezoekt speelsters op locatie en reist een aantal weken mee op de Tour. Daarnaast wordt de geboren Wateringse officieel assistent-coach van het Billie Jean King Cupteam. "Na het beëindigen van mijn topsportcarrière heb ik natuurlijk eerst genoten van de geboorte van onze zoon Mats. Nu begint het weer te kriebelen en zoek ik een uitdaging in de tenniswereld", aldus Bertens.