WOS/Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande verslaat nummer 3 Odin '59

Voetbalclub FC 's-Gravenzande heeft thuis tegen Odin '59 knap drie punten gehaald. De Westlanders versloegen de huidige nummer drie van de vierde divisie met 3-2.

De wedstrijd bleef ruim een kwartier volledig in evenwicht en echt grote kansen waren er niet. Maar het was de thuisploeg die de ban brak. Na twintig minuten spelen was er een uitbraak van Nick Ruijgrok, die de bal ter hoogte van het strafschopgebied af gaf op Roy Vermolen. Vermolen gaf voor op Yuri Westhoff, die vrij kon binnentikken: 1-0. 's-Gravenzande kon zo'n tien minuten genieten van die voorsprong, daarna schoot Odin de gelijkmaker binnen. Vlak voor rust leken de gasten zelfs nog op voorsprong te komen, maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Zo stond het na 45 minuten 1-1.

's- Gravenzande kwam na rust goed uit de startblokken: Twan van Meerten zette vlak na de aftrap al de 2-1 op het bord. In de tweede helft werd de wedstrijd aan de kant van ODIN’59 grimmiger en liepen drie spelers tegen een gele kaart aan. In het laatste kwartier kwam voormalig HVC-er Sil van Ooijen tussen de lijnen en was al snel gevaarlijk. De doelman van ODIN’59 wist de bal met een prima redding uit het doel te houden. Aan de andere kant maakte doelman Jurriaan Jouvenaar ook een prima redding. In de 82-ste minuut bracht Frank Broos de eindstand op 3-2. Direct na zijn doelpunt werd hij gewisseld voor Angelo Zwirs.

Honselersdijk wint van Forum Sport

In de eerste klasse B pakte Honselersdijk na drie nederlagen op rij weer eens drie punten. Thuis tegen Forum Sport werd het 3-1.

De gasten kwamen na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong, maar dat was voor Honselersdijk het sein om gas te geven. Na eerst twee kleine kansen was het in derde instantie wel raak. Joey Valstar zette de gelijkmaker op het scorebord. De thuisploeg werd de gevaarlijke ploeg, waarbij Forum Sport het vooral lastig had met de positionele wisselingen in de Honselse aanval. Ondanks een aantal kansen, leidde dat in de eerste helft niet meer tot doelpunten.

De tweede helft was zeker aan de kant van Forum Sport vrij pover. Honselersdijk kwam met doelpunten van Joey Valstar en Youri Riepe op een comfortabele voorsprong. Aan het einde van de wedstrijd zat het niet mee voor de ploeg uit Voorburg. Kansen waren er voldoende maar doelpunten bleven uit. Tien onoplettende minuten na rust kostte Forum Sport feitelijk de wedstrijd.

Honselersdijk - Forum Sport WOS/Peer Verweij

Excelsior Maassluis - AFC 1-4 (1-2)
Carlito Fermina

Vierde divisie
FC 's-Gravenzande - Odin '59 3-2 (1-1)
Juri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos.

Dylan Bogaards, Kyrill Slutskyy, Mitchell Bouwhuis
Bijzonderheid: Kay van den Bos kreeg in de eerste helft een rode kaart wegen een opmerking.

Madestein - KMD 1-8 (1-4)
Jesse de Waard (2), Thiemo Fidder, Sam Haghighat (2), Boy Verwoerd, Tycho Wentink, Cyrus Haghighat
Bijzonderheid: Madestein kreeg in de eerste helft een rode kaart voor natrappen en rood in de tweede helft.