Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Wethouder bekijkt maatregelen tegen ongelukken rotonde Westlandseweg

Wethouder Sjef Evers van Maassluis start een 'gerichte studie' naar maatregelen om de verkeersveiligheid op de rotonde Westlandseweg/Mozartlaan te verbeteren. Op die rotonde gebeuren de laatste tijd veel ongelukken.

De afgelopen maand werden meerdere fietsers, scooterrijders en voetgangers aangereden bij het oversteken van de rotonde. "Het is een heel grote rotonde en fietsers en voetgangers mogen vanaf beide kanten oversteken", weet persfotograaf Jay Koek van 112Maasmedia. "Automobilisten moeten dus zowel links als rechts kijken. Bij een grote rotonde kan dat lastig zijn. Zeker als het donker is. En als de fietser en de automobilist snel rijden, kan een ongeluk zomaar gebeuren."

Tekst gaat verder onder de video.

"Ik hoop dat het goed gaat met de mensen die hier bij deze rotonde een verkeersongeluk kregen. Elk ongeluk is er één teveel. Ik ben dus naarstig opzoek naar wanneer en hoe het precies mis gaat tussen de verkeersgebruikers, zodat wij zicht krijgen op oorzaken en oplossingsrichtingen", reageert wethouder Evers desgevraagd aan de WOS.

"De weggebruikers vertellen ons dat misverstanden ontstaan door de ligging van de fietsoversteek bij de rotonde. Duidelijke bebording kan dus de situatie wellicht verduidelijken voor fietsers, voetgangers en automobilisten. Vandaar dat ik een gerichte studie in gang ga zetten voor trefzekere maatregelen die de verkeersveiligheid verbeteren. Als bijvoorbeeld blijkt dat beter licht helpt, ga ik mij daar sterk voor maken. Intussen roep ik iedereen op om hier goed op elkaar te letten."

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis