Archief

Provincie steunt renovatie Wateringse molen

Het herstel van het wiekenkruis van de Wateringse molen De Windlust moet komend voorjaar beginnen. De provincie geeft subsidie om de renovatie deels te bekostigen.

De molen draait al maanden niet meer. Bij een onderhoudscontrole afgelopen september werden de wieken namelijk afgekeurd. Dat betekent dat het niet veilig is om de molen wekelijks te laten draaien.

Om het herstel mogelijk te maken, is de provincie Zuid-Holland gevraagd om subsidie. Gedeputeerde Willy de Zoete bracht afgelopen maand een bezoek aan de molen om in de praktijk te zien wat dit groot onderhoudt precies inhoudt. Deze week kreeg de stichting achter de molen het goede nieuws. "Met deze bijdrage van Provincie Zuid-Holland, uit de erfgoedlijn 'groot onderhoud aan molens\ , komen we een stapje dichter bij het herstel van de molen", zegt voorzitter Guus Wouters van de stichting Vrienden van de Wateringse molen. "Maar daarmee zijn we er nog niet, er is nog meer subsidie en sponsoring nodig om dit onderhoud te bekostigen. We hopen in de loop van het voorjaar 2023 te kunnen starten met de werkzaamheden. Het gaat dus nog even duren voordat molen Windlust weer volop kan draaien."