Archief
WOS

WOS

Westlands Schaatsmuseum maakt zich op voor heropening

Het Westlands Schaatsmuseum is bijna gereed voor de heropening. Als alles volgens planning loopt, moet dat op 17 december gebeuren.

Vrijwilligers van het museum zijn in het pand aan de Parallelweg in 's-Gravenzande druk in de weer om alles op zijn plek te krijgen. "Bijna elke dag zijn er wel zes vrijwilligers aanwezig om te klussen", vertelt bestuurslid Henk Zwinkels. "Dat is enorm stimulerend onderling. Het enthousiasme druipt er vanaf bij de vrijwilligers."

Het museum moest in mei de deuren sluiten op de voormalige locatie in De Lier. De eigenaar van dat pand wil de locatie gebruiken voor eigen bedrijfsdoeleinden. Er werd maanden gezocht naar een nieuw onderkomen en die werd gevonden. "En de nieuwe eigenaar, meneer Gerrit van der Hout, is erg meegaand", zegt Zwinkels. "We hebben een huurcontract voor drie jaar met een optie voor meerdere jaren". Het museum hoeft voorlopig dus niet bang te zijn om weer te moeten verhuizen.

Voor de eerste expositie in het nieuwe museum is als thema gekozen: Van Wim tot Jutta, verwijzend naar de 's-Gravenzandse schaatshelden Wim van der Voort en Jutta Leerdam. Maar ook aan de recreatieve 's-Gravenzandse schaatsers zal aandacht worden geschonken.

WOS Radio sprak met voorzitter Koos Verbeek over de aanstaande opening van het museum.

Het museum is nu gevestigd aan de Parallelweg 43 in 's-Gravenzande