Archief
VRPress

VRPress

Gaslek bij Dorpskade Wateringen

Vanmorgen is rond half negen door graafwerkzaamheden een gaslek ontstaan aan het begin van de Dorpskade. Naar verwachting zal deze kwestie tot circa 18.00 uur verkeershinder opleveren.

De Dorpskade werd in beide richtingen afgesloten. Monteurs van Westland Infra zijn ter plekke om de gaslek te herstellen. Er zijn verschillende hulpdiensten aanwezig, waaronder de brandweer.

Het lek is veroorzaakt door werkzaamheden op de Voorzoom in Wateringen. De gasleiding is volledig afgesloten, zodat de lekkage hersteld kan worden. De gaslucht is goed te ruiken. Het afsluiten van de leiding heeft volgens hulpdiensten weinig tot geen gevolgen voor het dorp Wateringen. Het stuk rondom de lekkage is afgezet en roken en open vuur is verboden.

De Dorpskade is vooralsnog afgesloten tussen de rotonde/Heulweg en Het Tolland. Het bedrijventerrein Zwethove aan het begin van de Dorpskade is vanaf de snelweg bereikbaar.

Aanvulling om 14.45 uur: De leidingen zijn door Westland Infra afgesloten, er komt geen gas meer vrij. De situatie is veilig. Naar verwachting zal Westland Infra de gehele middag (tot circa 18.00) bezig zijn met herstelwerkzaamheden. Deze zullen de komende uren, vooral tussen de Heulweg en Het Tolland, verkeershinder opleveren.

Categorieen:
Nieuws 112 Wateringen