Livestream BFC

Quintus verslaat koploper BFC in Limburg

De handballers van Quintus hebben gisteravond goede zaken gedaan in de eredivisie. De mannen uit Kwintsheul versloegen in Limburg koploper BFC met 28-32.

Quintus begon goed in Beek en stond ruim een kwartier lang aan de goede kant van de score. Daarna kwam BFC op gelijke hoogte (8-8) en hadden de Limburgers enige tijd een voorsprong. Bij rust was het gelijk: 16-16.

In de tweede helft bleef het lang close en was het verschil één, hooguit twee doelpunten. Quintus maakte het verschil in de laatste tien minuten. Het liep uit van 24-24 naar 24-28 en kwam daarna met een marge van vier eigenlijk niet meer in de problemen.

Door de overwinning stijgt Quintus naar de derde plek en is het verschil met koploper BFC nog maar twee punten.

De reactie van trainer Ruben Schelbert:

Dames verslaan Kwiek

Ook de dames van Quintus deden goede zaken. Die speelden een vooruitgeschoven wedstrijd tegen Kwiek. In Raalte (Overijssel) werd het een nipte zege: 30-32. Daarmee komt de ploeg van trainer Fred Michielsen in de stand op gelijke hoogte met datzelfde Kwiek. Beide ploegen hebben 8 punten uit acht wedstrijden en staan daarmee op een gedeelde zesde plaats.