Archief
EG Personeel

Appartementen oude Chinees Poeldijk naar Westlandse starters

De negen woningen die worden gebouwd in het oude Chinese restaurant aan de Julianastraat in Poeldijk moeten allemaal worden verhuurd aan starters en spoedzoekers uit Westland.

Dat is de gemeente overeengekomen met de eigenaar van het pand, uitzendbureau EG Personeel. Het appartementengebouw krijgt de naam Hoek Verburgh, een verwijzing naar het voormalige Hotel Verburgh.

Als alles volgens planning verloopt, begint de sloop van (een deel van) het gebouw in 2023 en is de oplevering in 2024. In de nieuwbouw komen de karakteristieke kenmerken van het oude hotel terug. Er komen negen appartementen in, waarvan vier maisonettes aan de kant van de Voorstraat. Op de begane grond is er ruimte voor daghoreca en/of dienstverlening. "Dat kan een restaurant zijn of een lunchroom, maar het kan ook een tandarts of een verzekeringsadviseur zijn", zei directeur Edwin Grootscholten eerder tegen de WOS.

Aan de kant van de Voorstraat zijn tien parkeerplaatsen voorzien en aan de kant van de Nieuweweg drie parkeerplaatsen. Op het achterterrein komen nog eens zes parkeerplaatsen waarvan één overdekte voor een motor of een scooter.

Het karakteristieke pand werd in 1934 als Hotel Verburgh geopend. In 1986 kwam het hotel in Chinese handen. Het restaurant sloot haar deuren in 2017. Later namen krakers hun intrek.