Archief
WOS

WOS

Gezichtsbepalende netelboom vergroent dorpskern Den Hoorn

Wethouder Frank Ten Have heeft vanmiddag in het centrum van Den Hoorn een nieuwe netelboom onthuld. De boom is geschonken door industrieel productiebedrijf Sandvik.

De nieuwe beeldbepalende boom op de Hof van Delftstraat is de vervanging van de oude, door ziekte gesneuvelde, iep. Het grote nadeel van het vervangen van een boom is dat er vaak een jonge en kleinere boom voor in de plaats komt. In dit geval is er gekozen voor een oudere boom van formaat, die zichtbaar is én vooral een groene aanvulling is op het winkelgebied.

"Ons bedrijf zich graag wil wortelen in de samenleving. Het schenken van de boom is voor ons een symbool daarvoor", vertelt Pascal Eijkelenberg locatiemanager van Sandvik, dat gevestigd is in de Harnaschpolder. De gemeente was aangenaam verrast door het initiatief. "Het is een mooi gebaar om de relatie tussen het bedrijventerrein Harnaschpolder en het winkelgebied van Den Hoorn mee te versterken", aldus wethouder Ten Have.

De nieuwe boom is een Europese netelboom en kan hoger dan 20 meter worden. Het zou gaan om een bijzondere boom, vanwege zijn sierwaarde en vorm.