Archief
WOS

WOS

Bewoners De Brinktoren: 'Instorting ligt op de loer'

Door voortdurende wateroverlast komt de stabiliteit van het veertien etages tellende woon-zorgcentrum De Brinktoren in Hoek van Holland volgens de bewoners in gevaar.

Het complex wordt door bewoners al gekscherend 'Watertoren' genoemd. Het beton in de vloer van de eerste verdieping is met zoveel water verzadigd dat er op meerdere plekken zichtbare verkleuringen zijn door roestend betonijzer. Zelfs toen De Brinktoren nog in handen van Humanitas was, lekte het al in de centrale hal. Pogingen om de lekkage te verhelpen liepen op niets uit.

Hans de Werker is bewoner van De Brinktoren: "Een emmertje is niet genoeg; wij gooien 100 liter per dag weg. Het water sijpelt door het beton en gaat op den duur zeer extreem gevaar oplopen. Je kan op verschillende plaatsen op het plafond donkere plekken zien waar het water doorheen gaat komen. Er zijn niet alleen stabiliteitsproblemen, maar er is ook gevaar met elektriciteit. Het is onverantwoord dat het zo ver heeft moeten gaan. We bellen en mailen maar krijgen gewoon geen antwoord."

Op verzoek van de WOS reageerde woningcoöperatie Woonbron vandaag:

"We zijn bekend met de verschillende lekkages in De Brinktoren. Zo hebben we eerder een lekkage aan het dak opgelost. Het is een hele vervelende situatie voor de bewoners. Uiteraard willen we lekkages voorkomen en als deze zich voordoen, ze verhelpen. Het moeilijke hierbij is het vinden van de verschillende oorzaken van de lekkages. Vandaag zijn wij op bezoek geweest bij een bewoner, omdat in haar woning mogelijk de oorzaak van één lekkage zit. Die lekkage is vandaag opgelost. We willen in overleg met de Vereniging van Eigenaren een onderzoek laten uitvoeren om de oorzaken van de lekken in kaart te brengen, zodat we dit probleem structureel kunnen oplossen. We zullen de bewoners informeren over de stappen die we zetten om de kwaliteit van het woongebouw te verbeteren."