Archief

Theo de Wijs is al 50 jaar dierenhulpverlener

Theo de Wijs redt al 50 jaar dieren en is eigenlijk al gepensioneerd, maar hij wil nog zeker niet stoppen met de dierenambulance. "Een dierenhulpverlener blijft dat heel zijn leven", vertelt hij trots in zijn nieuwe uitrukpost.

De Wijs begon al met de dierenhulpverlening op zijn 18e. Hij was toen actief als vrijwilliger bij de dierenarts. "De buurvrouw vroeg: 'Joh, je gaat nu toch naar de dierenarts, kun je mijn kat ook niet meenemen?' En op den duur kwam de buurman met zijn hond. Zo ging het balletje rollen, waardoor mijn auto al snel te klein werd. Toen zijn we overgestapt op een busje in 1972. Zo is de dierenambulance begonnen", vertelt De Wijs.

De passie voor dieren begon al vroeg bij hem. Zijn vader was boswachter en nam vaak gewonde dieren mee naar huis om te verzorgen. "Ik denk dat ze boven heel trots zijn op hoe wij nu bezig zijn."

Nieuwe uitrukpost

Na 50 jaar dierenhulpverlening denkt Theo de Wijs nog lang niet aan stoppen. Sterker nog: Vanaf volgende maand opereert hij vanuit een nieuwe uitrukpost in 's-Gravenzande. "Vanaf hier kunnen we straks binnen 15 minuten bij alle dorpskernen zijn", vertelt hij.

We gingen langs bij de nieuwe uitrukpost van Dierenambulance de Wijs:

De nieuwe uitrukpost van Dierenambulance de Wijs bevindt zich aan de Nobelstraat in 's-Gravenzande.