Archief
VDL

VDL

Salari stopt na vijf jaar als coach VDL

Henk Salari stopt aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer van voetbalclub VDL. De nu 62-jarige Schiedammer is dan vijf jaar coach geweest van de Maassluise derdeklasser.

De oud-profvoetballer van SVV Schiedam zit al decennialang in de dug-out als trainer in het amateurvoetbal. Daarnaast werkt hij in het dagelijks leven als zelfstandig steigerbouwer elke dag in de bouwwereld. In zijn VDL-tijd liet hij ook nog even een nieuwe knie plaatsen en was hij na een ingrijpende operatie weer heel snel op het veld terug. Salari gaat zich nu bezinnen over zijn toekomst.

"Ik moet gaan nadenken of ik straks nog verder wil. Voetbal is mijn grootste hobby en het is geweldig om met zo’n spelersgroep bezig te zijn", aldus Salari op de website van VDL. "Maar ik heb het nu wel heel veel jaren gedaan. Ik ben altijd lang bij clubs gebleven en heb nu ook bij VDL straks vijf seizoenen erop zitten. Dan is het ook weer mooi geweest en door het vroeg aan te geven geef ik de club de ruimte om een opvolger te vinden."

Hekkensluiter

De Maassluise club is matig begonnen aan het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag werd tegen Kethel Spaland pas het eerste punt binnengesleept. Daarmee is VDL na vijf duels hekkensluiter in de derde klasse D. Voor Salari staan de prestaties los van zijn keuze om nu al zijn vertrek aan te kondigen.

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis