Archief
WOS

WOS

Maassluise Anashya (14) genomineerd voor Nationale Kinderprijs

Anashya Soemai uit Maassluis is een van de tien kanshebbers voor de Nationale Kinderprijs 2022. Kinderen die hiervoor in aanmerking komen hebben het afgelopen jaar "een wezenlijk verschil gemaakt in onze samenleving".

Anashya is zelf slachtoffer van de toeslagenaffaire. Zij vraagt aandacht voor kinderen die in armoede leven, onder andere als gezicht van een zogeheten Sire-campagne. Daarnaast zit zij in een kinderpanel dat advies geeft aan staatssecretaris Van Huffelen over de toeslagenaffaire.

De Kinderprijs is in het leven geroepen om kinderen die het verschil maken en zich inzetten voor een vreedzame samenleving, te motiveren en in de spotlight te zetten. De prijs wordt, in aanloop naar de ‘Internationale dag van de rechten van het Kind’, uitgereikt door staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Deze prijs is een initiatief van vfonds en de Kindercorrespondent.

De winnaar wordt op woensdag 16 november bekendgemaakt in de Stadsschouwburg Utrecht. Behalve een award is er ook een geldbedrag van 1.000 euro aan de prijs verbonden.

Eerder maakten wij onderstaand portret van Anashya:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis