Archief

Leger des Heils biedt Maassluizers met zorgen 'warme kamer'

Regiogenoten die zich zorgen maken over hun stijgende energierekening, kunnen deze winter terecht in de buurthuiskamer van het Leger des Heils in Maassluis.

Het Leger des Heils biedt deze winter 'warme kamers'. De openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers worden verruimd, zodat mensen thuis de kachel niet hoeven aan te zetten. Ook de locatie aan de Noordvliet in Maassluis gaat vaker open.

Met dit initiatief wordt aandacht gevraagd voor de groep Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiest voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Dat kan iedereen zijn: ouderen, jongeren, zzp'ers, gezinnen of studenten. In de buurthuiskamer vind je volgens het Leger des Heils een warme plek om te werken, ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen.

"Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken. Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten", aldus bestuursvoorzitter kapitein Harm Slomp. "Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen. Vanaf 1 november gaan de ruim honderd buurthuiskamers minimaal vijf dagen open. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten."

Het Leger des Heils roept andere organisaties, bedrijven, scholen en verenigingen op om hetzelfde te doen. Bibliotheken hebben zich al aangesloten, net als kerkelijk Nederland.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis