Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

Kevin Klinkspoor voorgedragen als landelijk voorzitter CDJA

Kevin Klinkspoor (22), sinds maart gemeenteraadslid van Westland, wordt mogelijk de nieuwe landelijke voorzitter van de jongerentak van het CDA.

Hij moet het opnemen tegen Noah Brok, raadslid voor de lokale partij DMP Heusden in deze Brabantse gemeente. De leden van de partij kunnen tussen 4 november en 2 december hun stem uitbrengen.

Klinkspoor presenteerde vrijdag zijn plannen met de jongerenorganisatie: "Een goed verhaal voor de volgende generatie, het opleiden en activeren van toekomstige politici en vooral een vereniging waar we het met elkaar gezellig kunnen hebben." Hij is momenteel voorzitter van de provinciale afdeling van het CDJA in Zuid-Holland.

Als Klinkspoor gekozen wordt, volgt hij Tom Scheepstra op die in augustus aankondigde in verband met de tijdslast per direct te vertrekken als landelijk voorzitter. Klinkspoor: "Die beslissing begrijp ik wel, het is ook moeilijk te combineren met een baan en een privéleven. Ik heb voor mijzelf ook besloten om mijn studie een jaar te pauzeren. Op die manier heb ik de tijd voor het raadswerk en het verenigingswerk."

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland