WOS/Harm Klok

Van Baarle en Meijer winnen in Wateringen

De Profronde Westland is gewonnen door Dylan van Baarle. Hij zegevierde vlak voor het duo Fabio Jakobsen (tweede) en Taco van der Hoorn.

Het was vandaag na de wegens corona geschrapte edities 2020 en 2021 een herstart van dit populaire evenement. In 2019 was de laatste koers met een kleine voorsprong gewonnen door Steven Kruijswijk. Tweede werd destijds Dylan van Baarle en het podium werd gecompleteerd door Fabio Jakobsen. Die twee zijn dus vandaag allebei een plek gestegen op het podium.

Voor de vierde keer stond vooraf een Sprintcup op het programma, een wedstrijd over twee ronden voor koppels die door loting waren aangewezen. De laatste editie was gewonnen door de twee Dylan's (Van Baarle en Groenewegen). Nu werd het een zege voor het koppel Dylan van Baarle en Fabio Jakobsen, in het nieuwe ronderecord van 4.14.

Regiorenners A

Bij de Regiorenners A was Poeldijker Dennis Meijer de baas. Hij werd twee weken geleden ook al winnaar in de Ronde van Monster en is dit seizoen niet van het podium weg te slaan. Meijer had nu een voorsprong van ongeveer tien meter op Bartek Strzelski uit Den Haag en de als derde finishende Miquel de Zoete uit Naaldwijk.
Bij de Regiorenners B was de top drie: 1. Remco Veerkamp, 2. Marco van der Sman en 3. Erwin van Dam.

Menno Huising

Wateringer Menno Huising werd bij de junioren winnaar in zijn woonplaats. Op het podium werd hij vergezeld door Hagenaar Sjoerd te Nijenhuis (rijdend voor Westland Wil Vooruit) en Jost van de Strek (Ottoland). Bij de nieuwelingen was er een tweede plek voor Naaldwijker Mathijs Vijverberg. Hij finishte achter Antoine Quint (Westerbork). Het brons was voor Mads de Roos (Hooghalen).

Top-3 bij de elite/beloften: 1. Boris Romers (Rozenburg), 2. Klaas Meekma (Heerenveen), 3. Stef Krul (Tjalleberd).

Regiorenners A: vlnr Bartek Strzelski - Dennis Meijer - Miquel de Zoete. WOS/Stefan van Eijk