Archief

Initiatief voor nieuwe bekostigde school in Westland

In Westland wordt gewerkt aan de oprichting van een nieuwe basisschool, die volgens plan in 2024 de deuren opent.

Het initiatief is genomen door drie leerkrachten die elkaar al ruim twaalf jaar kennen. Yvon Koene, Martine de Bruijn en Dave Robbemond vonden elkaar voor dit plan tijdens een bijeenkomst van Nieuw Westland. De visie van de maatschappelijke vereniging Nieuw Westland is: een duurzame, gelijkwaardige en liefdevolle samenleving creëren, waar iedereen welkom is, op basis van zelfredzaamheid en wederzijds respect.

De Ondernemende School

Om een nieuwe, door de overheid bekostigde school te kunnen starten, moeten worden aangetoond dat voldoende ouders het initiatief voor De Ondernemende School Westland steunen. Tot 15 oktober dit jaar is er de tijd om voldoende handtekeningen van belangstellenden (ouders met kinderen van 2, 3 en 4 jaar) te verzamelen. Dat moeten er in totaal 261 zijn. Volgens de website van de school staat de teller op 49.
Als alles volgens plan verloopt, zou in juni 2023 toestemming van de minister verkregen moeten worden. "Dan hebben wij nog een jaar om ons onderwijs in te richten", aldus de initiatiefnemers.

De vereniging Nieuw Westland wijst ook nog op twee ander school-initiatieven in de regio: Vovie Hodenpijl in Schipluiden en Slow Maassluis, wat staat voor Spelen Leren Ontdekken aan de Waterweg.