Archief
WOS

WOS

Zilveren erepenning voor Naald-directeur Nico Baars

Nico Baars is bij zijn afscheid als directeur van WestlandTheater De Naald onderscheiden met de zilveren erepenning van de gemeente Westland. Burgemeester Bouke Arends reikte de penning uit.

Baars vertrekt na veertien jaar bij De Naald naar Tiel, waar hij directeur wordt van Cultuurbedrijf Tiel. Hieronder vallen een schouwburg en een bioscoop, maar ook een popcentrum en een centrum voor cultuureducatie.

De Naald werd onder Baars drie keer uitgeroepen tot het beste kleine theater van het jaar. "Nico Baars heeft gedurende 14 jaar met creativiteit en bevlogenheid bijgedragen aan het culturele leven in Westland. Met als doel om cultuur breed in te zetten en zichtbaar en toegankelijk te maken. Hier heeft hij ruimte gegeven aan jong talent en de samenwerking gezocht met lokale culturele organisaties", aldus de gemeente Westland.

De zilveren erepenning is een gemeentelijke onderscheiding in Westland voor personen die zich, gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland) op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied. Het maakt hierbij niet uit of de verdiensten voortvloeien uit een betaalde functie, nevenfunctie of een combinatie hiervan. De zilveren erepenning bestaat uit een legpenning met draaginsigne en een oorkonde.