Archief
Johan Hendriks/Google Streetview

Johan Hendriks/Google Streetview

Konijn gevonden op parkeerdek FloraHolland

De stichting Dierenhulp Westland heeft gisteren een konijn gevangen op een wel heel gekke plek. Het knaagdiertje liep op het parkeerdak van bloemenveiling Royal FloraHolland in Honselersdijk.

Het hulpteam voor huisdieren werd daarover gebeld door de beveiliging van de bloemenveiling. Toen Dierenhulp Westland aan het einde van de middag langskwam, liep het konijn er al enige tijd. Het was anderen niet gelukt om het dier te vangen.

Het parkeerdak, ongeveer zes etages hoog, is geen eenvoudig te bereiken plek. Hoe het konijn daar is gekomen, is gissen. "Het is niet zo dat het uit een tuin is ontsnapt en daarna daarheen is gegaan", zegt Gitta Zwijnenburg van Dierenhulp Westland. "Maar je kunt nooit de conclusie trekken dat mensen het daar hebben gedumpt, want dat weet je niet. En het is wel een vreemde plek om een konijn te dumpen."

"Wellicht zat het konijn in een vrachtwagen en is het daar zo terecht gekomen", vervolgt Zwijnenburg. "Of in een auto en heeft iemand niet goed opgelet."

Het dier had geen verwondingen. Stichting Dierenhulp Westland heeft het konijn inmiddels ondergebracht bij de knaagdierenopvang in Rijswijk. Ook is het aangemeld bij Amivedi (een platform voor vermiste en gevonden huisdieren) en op Facebook gezet, in de hoop dat iemand het dier mist.

Stichting Dierenhulp Westland eo