Archief
iCoon

Geld voor uitkijktoren en Kerst2daagse in Hoek van Holland

Hoek van Holland krijgt een uitkijktoren in het Voorduin en tijdens de kerstdagen worden er twee dagen lang allerlei activiteiten gehouden voor jong en oud.

Beide onderwerpen waren ingediend als zogenoemd bewonersinitiatief op de website Mijn.Rotterdam.nl. De afgelopen tijd konden inwoners van Hoek van Holland hun stem uitbrengen en dat is op beide initiatieven bijna honderd keer gedaan. Eigenlijk kon er maar één initiatief winnen, maar door een procedurefout zijn alle ingediende initiatieven in de gemeente toegekend. Rotterdam heeft er nu geld voor uitgetrokken om ze mogelijk te maken. Hoeveel precies, is niet duidelijk. Het gaat in elk geval om bedragen tussen de 2.500 en 20.000 euro.

iCoon

Het initiatief voor een uitkijktoren, de uit(z)waai genoemd, komt van kunstmuseum iCoon. De mensen achter het museum willen graag een uitkijkplek creëren waarvandaan je kunt kijken naar de Waterweg. "De uit(Z)waai is een toren, toegankelijk voor iedereen, waar je de voorbijvarende schepen welkom kunt heten of uit kunt zwaaien en de zee kunt bewonderen." Aan twee kunstenaars is al gevraagd om een ontwerp te maken. Het idee is daarnaast om ook allerlei activiteiten te organiseren op de toren.

Kerstparade

Op 16 en 17 december komt er daarnaast een kerst2daagse in en rond de Prins Hendrikstraat. Activiteiten waaraan kan worden gedacht zijn: een kerstparade, een kerstmarkt en een kerstfeest. Dit alles om de Hoekse gemeenschap te verbroederen.