Archief
De Hoeksteen

De Hoeksteen

De Hoeksteen is 'excellente school'

Basisschool De Hoeksteen in Honselersdijk mag zich de komende drie jaar een 'excellente school' noemen. Dat predicaat wordt toegekend aan scholen met bijzondere kwaliteiten.

In totaal kregen gisteren 43 scholen in Nederland deze onderscheiding. Het predicaat 'excellente school' is bereikbaar voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel.

Scholen die van mening waren bijzondere kwaliteiten te hebben, konden zich aanmelden voor het traject Excellente Scholen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij werden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke jury. Deze jury was bij De Hoeksteen 'onder de indruk van de lerende cultuur, het zicht op de ontwikkeling van iedere individuele leerling en de passende doelen die daarvoor worden gesteld én continu gevolgd worden'.
In het juryrapport staat verder onder andere: 'De school heeft elke leerling goed in beeld en heeft voor elke leerling passende leer- en vaardigheidsdoelen. De leerlingen zijn zichtbaar trots op de invloed die ze krijgen op het leerproces. De school faciliteert en bewaakt daarbij de doelstellingen op schoolniveau.'

Driemaster

De Hoeksteen is de tweede school in onze regio met het predicaat 'excellente school'. In 2017 werd De Driemaster in Hoek van Holland onderscheiden. Het predicaat werd daarna in 2020 met drie jaar verlengd.