Archief
Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz

Naaldwijkse boot 'The Greatest Show' de favoriet van het publiek

Bij het publiek dat de afgelopen vier dagen het Varend Corso Westland heeft bezocht, was de boot ‘The Greatest Show’ van de kern Naaldwijk de favoriet.

Dat bleek vanavond tijdens de uitreiking van diverse prijzen tijdens de slotbijeenkomst met de deelnemers van het corso. De Naaldwijkse boot (nummer 38) kreeg de meeste stemmen van de bezoekers.

Voor het eerst werd dit jaar ook de innovatieprijs uitgereikt. Die ging naar de Elvis-boot van Van der Valk Systemen. De sproei-installatie kon op veel enthousiasme rekenen en de boot viel extra op door de ronkende Harley Davidson die erop was getakeld.

Eveneens voor het eerst was er een prijs weggelegd voor de Blooming Battle, de wedstrijd die was georganiseerd voor leerlingen van groene opleidingen. Studenten van het Scalda Groen College uit Goes mochten de eerste prijs in ontvangst nemen voor hun boot Queen of Rio.

De figuratieprijs ging naar de boot Magic van De Lier en de Johan Huismanprijs, voorheen de bindersprijs, was voor Juanita van Dooremaal met haar arrangement getiteld Encanto, de boot van de kern Honselersdijk die bij de jury de favoriete niet-commerciële boot was.