Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 25: Rottier op proef in Eindhoven

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Voetbal - Evan Rottier is op proef bij FC Eindhoven. De Maassluizer verscheen gisteren op de eerste training. Rottier stond het afgelopen seizoen onder contract bij ADO Den Haag, maar mocht daar vertrekken.

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de Dutch Darts Masters te winnen. De 's-Gravenzander verloor in de finale met grote cijfers van de Belg Dimitri Van den Bergh: 8-2. De Westlander was eerder op de avond wel te sterk voor landgenoot Martijn Kleermaker (kwartfinale, 6-4) en de Engelsman James Wade (halve finale, 7-6). Het toernooi werd gehouden in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Judo - Nanco Krijthe heeft bij de Junior European Cup in Banja Luka (Bosnië) het brons gehaald in de gewichtsklasse tot 66 kilo. De Maassluizer was in de strijd om plek 3 te sterk voor de Bulgaar Boyan Yotov.

Vrijdag

Darts - Dirk van Duijvenbode en Maik Kuivenhoven zijn allebei doorgedrongen tot de tweede ronde van de Dutch Darts Masters. Van Duijvenbode was in de Ziggo Dome in Amsterdam met 6-3 te sterk voor wereldkampioen Peter Wright. Kuivenhoven versloeg de enige vrouw in het gezelschap, Fallon Sherrock, met 6-1.

Donderdag

Inlineskaten - Dione Voskamp uit De Lier doet dit weekend in Amsterdam mee aan de Nederlandse kampioenschappen inlineskaten. De schaatsster komt in actie op de 100 meter. Vorige week haalde Voskamp nog brons op die afstand bij de Reggeborgh Inline vierdaagse.

Dinsdag

Wielrennen - De 57ste wielerronde van Maassluis is gisteren bij de junioren/amateurs gewonnen door Patrick Smaal. De coureur uit Stolwijk won in een sprint-a-deux van Maarten Speksnijder (Lekkerkerk). De derde plaats was voor Danny Vrolijk, die op 23 seconden finishte. Henk de Jong uit Nieuwveen won in de categorie sportklasse/startlicentie.

Handbal - Het WK handbal voor speelsters onder de 20 jaar gaat morgen van start in Slovenië. In de Nederlandse selectie zitten vijf Westlandse talenten: Fem Boeters, Judith van der Helm, Britt Maarschalkerweerd, Bianca Schanssema en Amber Verbraeken. Oranje speelt in de groepsfase tegen India, Slowakije en Japan. De finale is op 3 juli.

Maandag

Korfbal - Een selectie van de beste Westlandse korfballers heeft gisteren gelijkgespeeld tegen het Oranje onder 16 van coach Barry Schep. In de Westlandhal in 's-Gravenzande werd het 20-20.