Archief

Bram van Hemmen waarnemend burgemeester in Midden-Delfland

Bram van Hemmen gaat op 1 juli aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Midden-Delfland. Hij volgt tijdelijk Arnoud Rodenburg op, die na achttien jaar afzwaait.

Van Hemmen (CDA) is 49 jaar, woonachtig in Maasdam (gemeente Hoeksche Waard) en beschikt over ruime politieke ervaring. Hij was acht jaar politiek-bestuurlijk actief in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Daarna was hij van 2012 tot en met 2020 burgemeester van gemeente Sliedrecht. Van 2020 tot en met 2022 was hij burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Op 10 maart 2022 stopte hij met deze functie, waarna hij later die maand voor 10 uur werd benoemd tot waarnemend burgemeester van Hillegom, omdat de zittende burgemeester verhinderd was tijdens de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

Gemeenteraad op zoek naar definitieve opvolger

Na een gesprek met de fractievoorzitters van de zes partijen in Midden-Delfland over het gewenste profiel van de waarnemer, heeft de commissaris van de koning, Jaap Smit, Van Hemmen voorgesteld. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. Zij herkenden zich in de voordracht van de commissaris en zien de waarneming door Van Hemmen met vertrouwen tegemoet.

Na het zomerreces gaan de fractievoorzitters opnieuw in gesprek met de commissaris over de openstelling van de burgemeestersvacature en om vooruit te blikken op de benoemingsprocedure.

Categorieen:
Nieuws Midden Delfland